1965 yılında İstanbul Erkek Lisesi’nden mezun oldu. 1965-1974 yılları arasında Bern Üniversitesi’nde Kimya okudu. 1978-1981 yıllarında Milliyet’te muhabir, Karacan Yayınları’nda (1982-1986), Sabah Gazetesi Dergi Grubu’nda (1986-1988) ve Güneş Yayınları’nda (1988-1990) Genel Yayın Müdürü olarak görev yaptı. 1990 yılında Bersay İletişim Danışmanlığı’nı kurdu. 25 yılı aşkın süre İstanbul Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin iletişim fakültelerinde dersler verdi. 2002’de köşe yazılarına başlayan Saydam, 2012 yılından bu yana haftada üç gün Yeni Şafak’ta yazmaktadır.
Deneklerin yüzde 100’e yakını “Aman, Allah korusun!” diyeceklerdir. Çok da haksız sayılmazlar…
KADEM’in düzenlediği “Yapay Zekâ ve Kadın” uluslararası zirvesinin ilk günü yarın. Vakıf konuyla ilgili etkinliklerine uzmanların sunumlarına yer verdiği webinar’larla başlamıştı. O zamandan, özellikle de kaynaklarının önyargıları nedeniyle yapay zekânın ürettiği sonuçların tüm dünyada ayrımcılığı beslediğini somut örneklerle gördüğümüzden beri, bizim de bir kulağımız bu çalışmadaydı… Ajans’tan arkadaşlar, KADEM’in Zirve öncesinde düzenlediği bilgilendirme toplantısından aktardılar; Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, “Derdimiz, daha işin başındayken ‘kadın sesinin’ yapay zekânın eğitilmesine nasıl dâhil edilebileceğini anlamak... Türkiye ve kadınlar olarak aktif biçimde karar vericiler arasında olmalıyız” demiş. Akademisyen Betül Özel Çiçek de bölgeden, ülkeden, cinsiyetten bağımsız ‘adil bir dünyada’ yaşamak isteyen herkesi ilgilendiren bu husustaki adil olmayan paradigmaları yıkmak ve yalnızca kadınlar değil, herkes için en doğrusunu inşa etmek hedefini vurgulamış. KADEM’in Zirvesi 9 Kasım’da tüm dünyadan uzman konuşmacıların katılımıyla sona erecekmiş.
Dünya çapında 28 bin çalışanıyla ajans ve danışmanlık hizmetleri veren VML’nin yayınladığı “2024 Geleceğin Alışverişçisi Raporu”na göre; tüketicilerin yüzde 47’si, ölümden sonra alışveriş yapabilme fikrine ilgi gösteriyormuş. Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde bu oran yüzde 70’e kadar çıkmış. “Ölüm sonrası tüketicilik” denen bu yaklaşımda, kişinin hayattayken alışveriş alışkanlıkları ve finansal tercihlerine göre eğitilen bir yapay zekâ temsilcisinin, kişi öldükten sonra finansal işlemler yapmaya ve alışveriş kararları almaya devam edebilmesi amaçlıyormuş. Ey kapitalizm, bari ölünce yakamızı bırak!
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
İlk yorumu siz yapın.
Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.
Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.